Agile, Blog

Mijn boek: Agile zoals het bedoeld is

coverIn de jaren ’90 las ik een boek van twee Japanners over innovatie in bedrijven. Het boek raakte me, het werd mijn favoriete management boek in de decennia daarna. Eind jaren ’90 had ik mijn eerste software bedrijf, waar we Extreme Programming ontdekten en andere werkwijzen om slagvaardig en effectief te werken. Nog later gingen de meeste bedrijven “Agile” werken, en Scrum werd de aanpak die overal standaard werd. Mensen begonnen te klagen over teveel vergaderingen en teveel rompslomp. Agile was ontspoord.

Dus heb ik een boek geschreven over slagvaardig werken en hoe je dat volgens mij zou moeten doen, zonder vergaderingen, procedures en rompslomp. En over hoe Scrum de plank soms een beetje misslaat en meer bureaucratie veroorzaakt dan in een agile project wenselijk is.

Het boek is vandaag verschenen. Je kunt het hier bestellen.